https://www.facebook.com/balazirealestatesro

V novom roku budeme bohatší!

V novom roku budeme bohatší!

Od 1. januára nás čaká množstvo zmien, či už v oblasti hypoték, sporenia alebo daní a platenia odvodov. Veľa zmien je pozitívnych, čo znamená, že by sme sa predsa len mohli mať lepšie. Poďme sa však pozrieť na zmeny, vďaka ktorým budeme v roku 2020 o čosi bohatší.

Minimálna mzda dosiahla najvýraznejšie zvýšenie za posledných 12 rokov

Tento rok dochádza k významnej zmene vo výške minimálnej mzdy, ktorá porastie až o 60 Eur. V roku 2020 tak bude výška minimálnej mesačnej mzdy v hrubom až 580 Eur. To znamená, že najnižšia minimálna hodinová sadzba mzdy brutto bude vo výške 3,3333 Eur, čo je o 0,35 centov viac ako v minulom roku. Po odpočítaní sociálneho a zdravotného poistenia a dane z príjmu tak zamestnanec v čistom dostane 476,74 Eur. Suma minimálnej mzdy sa každoročne stanoví nariadením vlády a toto zvýšenie je doposiaľ najvyššie za posledných 12 rokov.

Príplatky za prácu budú výrazne vyššie

Víkendy, sviatky či nočné smeny. Pokiaľ pracujete v časoch, kedy majú ostatní voľno, štát vám to vynahradí príplatkami za prácu, ktoré od 1. januára 2020 budú výrazne vyššie. Počas týchto neštandardných pracovných hodín si tak môžete k svojej mesačnej mzde slušne prilepšiť. Dobrou správou je aj to, že príplatky sa kumulujú, čiže pokiaľ budete mať nočnú službu v nedeľu a zároveň bude sviatok, môžete sa tešiť z výrazne vyššieho zárobku.

Za pravidelnú prácu v sobotu môžete dostať príplatok najmenej 50 % najnižšej hodinovej mzdy, pri zníženom poplatku je to 45 %. V nedeľu si dokážete prilepšiť až o 100 % minimálnej hodinovej mzdy, pri zníženom príplatku je to 90 %. Počas sviatku dostanú zamestnanci na trvalý pracovný pomer 100 % príplatok vypočítaný z priemerného zárobku, zamestnanci pracujúci na dohodu o vykonaní práce dostanú 100 % príplatok minimálnej hodinovej mzdy. Za nočnú prácu budú zamestnanci získavať odmenu vo výške 40 % minimálnej hodinovej mzdy pri nerizikovej práci, pri rizikovej práci sa výška príplatku určila na 50 % minimálnej hodinovej mzdy.

Na dieťa dostanete od štátu viac

Od nového roka sa zmene potešia aj rodičia, dochádza totiž k zvyšovaniu rodičovského príspevku až o 50 Eur, čiže súčasná výška je 270 Eur. Pokiaľ však rodičia splnili nárok na materské, výška rodičovského príspevku bude o stovku vyššia, čiže 370 Eur. Ak sa rodičom narodia súčasne dve a viac detí (dvojičky, trojičky…), suma rodičovského príspevku na každé dieťa sa zvyšuje až o 25 % na každé narodené dieťa.

Ďalšou dobrou správou je aj zníženie daní na každé dieťa v daňovom priznaní. Od tohto roka totiž môžu rodičia na svoje deti využiť daňový bonus, ktorého mesačná výška je v sume 22,72 Eur. Ročne tak rodičia na každé vyživované dieťa môžu získať až 272,64 Eur, pokiaľ sa starajú o deti do veku šesť rokov, daňový bonus sa zdvojnásobuje.

Mgr. Lenka Grachová
Autor: Mgr. Lenka Grachová

Budujem svoju prácu na dôvere a statuse profesionála.

Mojou víziou je sprostredkovať profesionálne finančné služby. Stáť na strane klientov vo vzťahu s finančnými inštitúciami. 

Profesia finančného sprostredkovateľa nie je verejnosťou príliš dobre vnímaná, čo je spôsobené tým, že za " finančného poradcu " sa dnes prehlasuje každý predajca stavebného sporenia či poistenia. A tak sa mnohí ľudia stretávajú s nie príliš kvalitnou ponukou finančných služieb, kde je uprednostňovaný záujem predajcu finančnej služby pred záujmom klienta .

Moja práca vyzerá úplne inak. Nie som závislá na konkrétnej banke, poisťovni či fondu. Stojím na strane klienta a snažím sa vyrovnať informačnú nerovnosť .

Mám prax v oblasti financií, poistenia, obchodu, realít a práva. Začínala som ako finančný agent v roku 2013. Venujem poisťovníctvu, sprostredkovaniu úverov, obchodu, realitnými službami, marketingu i manažmentu

Mám 29 rokov a žijem v okrese Topoľčany.

SKÚŠKY , VZDELANIE , SKÚSENOSTI :

Registrácia v Národne banke Slovenska v oblasti poistenia a zaistenia, vkladov, úverov, doplnkového dôchodkového sporenia a starobného dôchodkového sporenia.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Člen SORA /SLOVENSKÁ REALITNÁ AKADÉMIA/  http://www.sora.sk/

Člen REALITNÁ ÚNIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY  http://www.realitnaunia.sk/

Člen ZDRUŽENIE REALITNÝCH KANCELÁRIÍ SLOVENSKA  https://www.zrks.sk/zoznam-clenov/balazi-real-estate-sro/ 

Člen siete INSIA www.insia.sk/lenka-grachova

Mnoho seminárov, kurzov a certifikátov z oblasti poistenia, úverov, dôchodku, realít, marketingu a IT. 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Päť užitočných tipov pre vašu peňaženku


spracovaním osobných údajov