Firmy a poistenie zodpovednosti za škodu: Čo všetko by ste mali vedieť?

Firmy a poistenie zodpovednosti za škodu: Čo všetko by ste mali vedieť?

Poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú tretím stranám je pre niektorých povinné, iní ho majú dobrovoľné. Možnosť uzatvorenia takéhoto poistenia má v podstate každý, kto ho potrebuje, či už občan alebo podnikateľ.

Niektoré povolania majú povinnosť zmluvného poistenia zodpovednosti za škodu, ktoré im vyplýva zo zákona. Ide napríklad o profesie ako znalec, tlmočník, advokát, daňový poradca, auditor, cestní dopravcovia či poskytovatelia zdravotnej starostlivosti. Pre ostatných podnikateľov je možnosť poistenia všeobecnej zodpovednosti za škodu alebo poistenie zodpovednosti za škodu vyplývajúcu z vlastníctva nehnuteľnosti, pričom poistné krytie kryje škody spôsobené podnikaním.

Samozrejme existujú aj prípady, kedy poistné krytie poistenia všeobecnej zodpovednosti za škody nie je možné uplatniť. Ide o situácie, kedy bola škoda spôsobená nezákonnou činnosťou, úmyselne alebo vedomou nedbanlivosťou poisteného či osobami, ktoré k vykonaniu škody podnecoval poistený. Taktiež sa poistné krytie nevzťahuje na škody spôsobené dlhodobým pôsobením, vykonávaním inšpekčných, poradenských, ohodnocovacích, konzultačných, projekčných alebo právno-poradenských služieb alebo škody nevyplývajúce z hmotného poškodenia či škody na zdraví.

Okrem iného je v súčasnej dobe možnosť poistenia zodpovednosti aj za enviromentálnu škodu, či za škodu spôsobenú členmi orgánov spoločnosti ako napríklad výkon funkcie manažérov. Tiež je dobré zvážiť poistenie ochrany dát, ktoré je v dnešnej dobe potrebné najmä kvôli často prebiehajúcim hackerským útokom.

Pokiaľ neviete, či práve vaše povolanie alebo podnikanie potrebuje poistenie zodpovednosti za škodu, prípadne iný druh poistenia, ktorý by bol vhodný a na mieste, poraďte sa so svojim finančným poradcom, ktorý vám odporučí najvhodnejší produkt pre ochranu vášho zamestnania či profesie.

Mgr. Lenka Grachová
Autor: Mgr. Lenka Grachová

Budujem svoju prácu na dôvere a statuse profesionála.

Mojou víziou je sprostredkovať profesionálne finančné služby. Stáť na strane klientov vo vzťahu s finančnými inštitúciami. 

Profesia finančného sprostredkovateľa nie je verejnosťou príliš dobre vnímaná, čo je spôsobené tým, že za " finančného poradcu " sa dnes prehlasuje každý predajca stavebného sporenia či poistenia. A tak sa mnohí ľudia stretávajú s nie príliš kvalitnou ponukou finančných služieb, kde je uprednostňovaný záujem predajcu finančnej služby pred záujmom klienta .

Moja práca vyzerá úplne inak. Nie som závislá na konkrétnej banke, poisťovni či fondu. Stojím na strane klienta a snažím sa vyrovnať informačnú nerovnosť .

Mám prax v oblasti financií, poistenia, obchodu, realít a práva. Začínala som ako finančný agent v roku 2013. Venujem poisťovníctvu, sprostredkovaniu úverov, obchodu, realitnými službami, marketingu i manažmentu

Mám 29 rokov a žijem v okrese Topoľčany.

SKÚŠKY , VZDELANIE , SKÚSENOSTI :

Registrácia v Národne banke Slovenska v oblasti poistenia a zaistenia, vkladov, úverov, doplnkového dôchodkového sporenia a starobného dôchodkového sporenia.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Člen SORA /SLOVENSKÁ REALITNÁ AKADÉMIA/  http://www.sora.sk/

Člen REALITNÁ ÚNIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY  http://www.realitnaunia.sk/

Člen ZDRUŽENIE REALITNÝCH KANCELÁRIÍ SLOVENSKA  https://www.zrks.sk/zoznam-clenov/balazi-real-estate-sro/ 

Člen siete INSIA www.insia.sk/lenka-grachova

Mnoho seminárov, kurzov a certifikátov z oblasti poistenia, úverov, dôchodku, realít, marketingu a IT. 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Päť užitočných tipov pre vašu peňaženku


spracovaním osobných údajov