Podávate odklad daňového priznania? Niektoré spôsoby už nebudú platné

Podávate odklad daňového priznania? Niektoré spôsoby už nebudú platné

Termín podania daňového priznania je štandardne 31. marec 2022, no mnohí sa rozhodnú pre jeho odklad. Ten je potrebné oznámiť buď elektronicky alebo papierovo do rovnakého termínu a predĺžiť si tak podanie daňového priznania o tri mesiace, prípadne až šesť mesiacov, pokiaľ ide o príjmy zo zahraničia. Kvôli pandémii bolo počas minulého roka možné podať odklad daňového priznania aj emailovou formou, tento rok už finančná správa odklad daňového priznania emailom neakceptuje. Toto opatrenie bolo mimoriadne platné len pre rok 2021.

Oznámenie o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania musí podať fyzická osoba, ktorá je podnikateľ a rovnako právnická osoba na predpísanom tlačive do 31. marca 2022. Toto oznámenie je možné podať elektronicky prostredníctvom portálu finančnej správy alebo na príslušný daňový úrad v papierovej forme. 

Pokiaľ sa nerozhodnete pre odklad, ale budete daňové priznanie podávať v riadnej lehote, termín na jeho podanie je rovnako do 31. marca 2022. Do tohto termínu je potrebné podať riadne vyplnené daňové priznanie na predpísanom tlačive, ktoré je verejne dostupné na stránkach finančnej správy, kde je možné ho podať aj elektronicky. Ak máte účet na portáli finančnej správy a registráciu na príslušnom daňovom úrade, údaje v daňovom priznaní v elektronickej forme budete mať predvyplnené. Pokiaľ podávate daňové priznanie v papierovej forme, tlačivo si môžete stiahnuť a vytlačiť, prípadne vyplniť elektronicky a následne vytlačiť a podať na príslušný daňový úrad.

Mgr. Lenka Grachová
Autor: Mgr. Lenka Grachová

Budujem svoju prácu na dôvere a statuse profesionála.

Mojou víziou je sprostredkovať profesionálne finančné služby. Stáť na strane klientov vo vzťahu s finančnými inštitúciami. 

Profesia finančného sprostredkovateľa nie je verejnosťou príliš dobre vnímaná, čo je spôsobené tým, že za " finančného poradcu " sa dnes prehlasuje každý predajca stavebného sporenia či poistenia. A tak sa mnohí ľudia stretávajú s nie príliš kvalitnou ponukou finančných služieb, kde je uprednostňovaný záujem predajcu finančnej služby pred záujmom klienta .

Moja práca vyzerá úplne inak. Nie som závislá na konkrétnej banke, poisťovni či fondu. Stojím na strane klienta a snažím sa vyrovnať informačnú nerovnosť .

Mám prax v oblasti financií, poistenia, obchodu, realít a práva. Začínala som ako finančný agent v roku 2013. Venujem poisťovníctvu, sprostredkovaniu úverov, obchodu, realitnými službami, marketingu i manažmentu

Mám 29 rokov a žijem v okrese Topoľčany.

SKÚŠKY , VZDELANIE , SKÚSENOSTI :

Registrácia v Národne banke Slovenska v oblasti poistenia a zaistenia, vkladov, úverov, doplnkového dôchodkového sporenia a starobného dôchodkového sporenia.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre

Člen SORA /SLOVENSKÁ REALITNÁ AKADÉMIA/  http://www.sora.sk/

Člen REALITNÁ ÚNIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY  http://www.realitnaunia.sk/

Člen ZDRUŽENIE REALITNÝCH KANCELÁRIÍ SLOVENSKA  https://www.zrks.sk/zoznam-clenov/balazi-real-estate-sro/ 

Člen siete INSIA www.insia.sk/lenka-grachova

Mnoho seminárov, kurzov a certifikátov z oblasti poistenia, úverov, dôchodku, realít, marketingu a IT. 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

Päť užitočných tipov pre vašu peňaženku


spracovaním osobných údajov